Lefebvre Sofie

Lic. Kinesitherapie (2006, Artevelde Hogeschool). Sinds 2007 werk ik als zelfstandig kinesitherapeute in een groepspraktijk. Mijn basistechnieken en -inzichten vond ik te beperkt en wou me absoluut verder verdiepen in mijn vak. Ik starte de opleiding manuele therapie en nog steeds volg ik cursussen en neem ik deel aan lezingen en infosessies over de nieuwste inzichten binnen mijn domein. Naast het diploma van orthopedisch manueel therapeute heb ik ook dat van manuele neurotherapie op zak. Ik richt mijn behandeling niet alleen op de perifere componenten van pijn, zoals bijvoorbeeld spieren en gewrichten. Mijn aandacht gaat ook naar de viscera (organen) en het centrale en autonome zenuwstelsel, die een grote invloed hebben op pijn en te weinig geïntegreerd worden in de klassieke kinesitherapetische behandelingen. De kunst om de vier pijlers van pijn in te vullen en aan te pakken is dé sleutel van succes binnen de manuele neurotherapie!

Verder heb ik me verdiept in sportrevalidatie (kinesiotaping, core stability training…), respiratoire kinesitherapie bij de baby, het kind en de volwassene en heb ik de opleiding manuele lymfdrainage ad Vodder succesvol beëindigd. Fysiologische kettingen volgens Busquet sluit (voorlopig) mijn behaalde diploma’s mooi af. Een absolute meerwaarde en aanrader voor elke collega.

Voor algemene kinesitherapie en revalidatie van traumatische letsels, orthopedische ingrepen, neurologische aandoeningen, pre- en postnatale sessies, cardiale revalidatie, relaxatie therapie,… help ik u natuurlijk ook graag.